čtvrtek 17. listopadu 2016

GEOCACHING - VZHŮRU DO PŘÍRODY

Četli jste knihu PĚT od Ursuly Poznanski? Jestli ano, tak moc dobře víte o co jde, celý thriller se motá kolem geocachingu. A jestli nevíte, tak vám to mile ráda vysvětlím, protože geocaching je prostě super!

GEOCACHING je "hra", která se hraje po celém světě a hlavně se hraje venku. Ve velice jednoduchém podání to zní asi nějak takhle: Jste venku na vzduchu a pomocí mapy, GPS či mobilu hledáte poklady.


JAK HRÁT GEOCACHING?
1. Nejprve se musíte zaregistrovat na oficiálních stránkách geocachingu www.geocaching.com

2. Jakmile se zaregistrujete, tak si můžete už najít na mapě místo, kde bydlíte nebo kde se právě nacházíte, zda není ve vašem okolí nějaká cache (čti keš/keška).

3. Pokud nemáte GPS, tak stačí si mapu s cachekou vyfotit či překreslit nebo jednoduše zapamatovat a vyrazit. Existuje hodně aplikací do mobilu, které vám pomohou s hledáním, stačí to jen více prozkoumat. 

4. Ještě než vyrazíte, tak se podívejte na listing jednotlivé cache, většinou obsahují užitečné informace o místech, kde se cache nachází a také nápovědu.


5. Už jste vyrazili a našli cache? Ne? Jak ale vůbec vypadá? Je to různé. Může vypadat jakkoli. Hodně oblíbené jsou obyčejné krabičky Lock Lock, malé krabičky od filmů nebo třeba umělé choroše na stromech. 

6. Našli jste? Super! Krabička nebo to co to je by měla obsahovat Logbook, informace pro ty, co geocaching nehrají (mudlové), název cache a někdy (když se tam vejdou), obsahuje i různé malé věcičky. Do logbooku musíte napsat datum, vaší přezdívku pod kterou jste zaregistrováni a většinou se tam píše nějaký malý vzkaz (velmi oblíbené je TFTC - Thanks for the cache). Když krabička obsahuje nějaké drobnosti, tak si něco můžete vzít, ale pozor! pouze když tam zase něco na oplátku dáte vy. 

7. Vraťte cacheku tam, kde jste ji našli a můžete jít hledat další. Když přijdete z výletu domů, nezapomeňte si zalogovat cacheku na stránkách, aby se vám započítala.

Hrajete někdo GEOCACHING? Jak je na tom vaše sbírka? Založili jste nějakou cacheku?

Já mám zatím 126 cachek. Je to super odreagování a poznávání nových míst. A kdo nečetl knihu PĚT, o níž jsem psala na začátku, tak si jí šupajděte koupit. Je super!

KDO HLEDÁ, TEN NAJDE.

14 komentářů:

  1. O tomto projekte som počula už veľmi dávno a aj som to chcela skúsiť, nakoniec z toho ale nič nebolo, tak neviem .. veľa času teraz nemám kvôli škole, som vôbec rada, že sa každý deň aspoň trošku vyspím, ale aj napriek tomu si myslím, že je to veľmi zaujímavý projekt :)
    Caroline

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já také moc času teď kvůli škole nemám ale na prázdniny je to super:-)

      Vymazat
    2. Tak to ti verím! Ja som tieto prázdniny mala veľmi veľmi dlhé, pretože som bola akurát medzi strednou a vysokou, ale nejako to zbehlo a ani neviem kedy a už vlastne končí aj prvý semester, ach jaj... :)
      Caroline

      Vymazat
    3. My Husband and i have been trying to have a child for two years, and the trying, fertility doctors, tests, hormone shots and miscarriages had begun to be a stifling force to our marriage. My husband was ready to give up and i was emotionally exhausted. A friend simply mentioned a fertility spell as a joke one day (don't joke with a hormonal woman, first of all!) and i decided to look into it. Dr. Ken agreed to take my case and help me to conceive with a fertility spell. Considering the cost of the treatment i have already gone through,the fee was okay, and my hopes were extremely high. Dr. Ken understood and knew the devastation and conquered feeling that hopeful mothers with fertility issues were likely to go through because he has been helping women in my type of case before i came to him.and i could feel his sincerity and his hope for me. We talked for a few days back and forth, and we finally decided to go ahead. I continued to have conception on my mind, but i felt my anxiety release a little by little. In my heart, I knew that it would work. After five weeks, I took a pregnancy test and it was positive! I wanted to wait to share the positive news, since I have repeatedly had miscarriages in my first trimester, but I am now seven months pregnant with a healthy baby girl. I'm glad that my friend made the joke that she did, and I'm equally thrilled my frantic hormonal brain took it seriously. All thanks to Dr. Ken. If you are having issues getting pregnant contact Dr. Ken today via email: supersolutionhome1@gmail.com or supersolutionhom@yahoo.com Via website: supersolutionhome.webs.com

      Vymazat
  2. Geocaching znám, ale jen z doslechu, sama jsem se nikdy žádnou kešku nehledala a ani mi to moc neláká, s mým orientačním smyslem bych nejspíš ani žádnou nenašla a pak bych byla zklamaná :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Něco málo jsem už o tom slyšela a líbí se mi, že je to důvod lidi dostat ven do přírody a třeba dát i nějaké "obyčejné" procházce jakýsi cíl. 126 se mi zdá ale docela dost! Jak dlouho ti to trvalo? :)
    www.linheart.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem tam přihlášená asi 3 roky, nicméně na tento čas je to málo. Já jsem totiž vždy sbírala o prázdninách, pak půl roku nic, pak zase chvilku a zase rok nic, takže tak :-D

      Vymazat
  4. Přijde mi to jako super záležitost! já jsem o tom četla a jedni moji známí to hrají s dětmi. Když jdou třeba někam na dovču, tak tam pak hledají nějaké ty věci a je to sranda. BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
  5. Amazing post! Thanks for sharing sweetie
    Awesome blog! I'm following you! Follow back?***
    Kisses
    http://omundodajesse.blogspot.pt

    OdpovědětVymazat
  6. kdysi jsme je bírali s přítelem (cca 2 roky zpět) a tak nás to hrozmě moc chytlo a mámě nějakých 140 keší, ale už jsme se dlouho na žádnou nevydali :( škoda...

    Ráda bych tě pozvala na GIVEAWAY, která končí už v neděli 20. listopadu! :)

    www.double-claire.blogspot.cz | GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  7. Taky se čas od času vydám něco najít :)
    quietus.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Znám, chodím a baví mě to :) Teď sice nemám moc času, ale ani počasí geocachingu moc nepřeje...ale jinak chodím pravidelně :)

    INKA Lifestyle Blog

    OdpovědětVymazat
  9. Môj brat je do geocachingu zažratý a hrá to už niekoľko rokov :) Párkrát som s ním tiež bola a podľa mňa je to veľmi zaujímavé ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Môj manžel a ja sa snaží mať dieťa po dobu dvoch rokov a snaží plodnosť lekári, testy, hormón výstrely a potraty začalo byť dusno sila nášho manželstva. Môj manžel bol pripravený vzdať sa a bol som psychicky vyčerpaná. Priateľ jednoducho zmienil plodnosť kúzlo ako vtip jeden deň (Nežertuj s hormonálnou ženou, v prvom rade!) A ja sa rozhodol pozrieť sa do neho. Dr Ken súhlasil, aby sa môj prípad a pomôž mi otehotnieť s plodnosti kúzlom. Vzhľadom k tomu, náklady na liečenie som už prešla, poplatok je v poriadku, a moje nádeje boli extrémne vysoké. Dr Ken pochopil a vedel, devastácii a dobyla pocit, že nádejné mamičky s problémami plodnosti bolo pravdepodobné, že prejde, pretože on bol pomáha ženám v mojom typu prípadu predtým, ako som prišiel do him.and som mohol cítiť jeho úprimnosť a nádej pre mňa , Rozprávali sme si na niekoľko dní dopredu a dozadu a nakoniec sme sa rozhodli pokračovať. Ďalej som mať predstavu o mojej mysli, ale cítil som, môj strach vydať kúsok po kúsku. V mojom srdci som vedel, že to bude fungovať. Po piatich týždňoch, vzal som si tehotenský test a bol pozitívny! Chcel som sa dočkať, až zdieľať pozitívne správy, pretože som opakovane mal potraty vo svojom prvom trimestri, ale teraz som v siedmom mesiaci tehotenstva sa zdravé dievčatko. Som rád, že môj priateľ robil vtip, že ona a ja sa rovnako nadšený môj šialený hormonálnej mozog ju nebral vážne. To všetko vďaka Dr. Ken. Ak máte problémy s otehotnením, kontaktujte Dr Ken dnes prostredníctvom e-mailu: supersolutionhome1@gmail.com alebo supersolutionhom@yahoo.com~~HEAD=pobj Cez webovej stránke: supersolutionhome.webs.com

    OdpovědětVymazat