pátek 6. ledna 2017

TOHLE JE ŽIVOT A NIC VÍC UŽ NEBUDE

365 dní, 365 šancí? Sračka.

Nechci znít jako nějakej rejpal, ale vážně, zamyslete se. Všude všichni píšou, že další rok je naše nová šance, jak začít žít znovu, jak začít chodit do posilovny, protože vás už nebaví ty špeky na břiše. Jenže víte co? Maximálně tak 20% z vás do tý posilovny vydrží chodit alespoň 3 měsíce a nebo to vzdáte hned po 14 dnech. A o co tady jde? ↓

new year, shit, and quote image

Novoroční předsevzetí a přát si šťastný Nový rok jsou sice pěkná věc, ale k čemu? Vždyť je to jen jeden den, kterým začne něco novýho. Jenže takovým dnem může být i 25. 3. nebo 6. 10. A co se týče toho, jestli bude šťastný nebo krásný... Takové roky neexistují, není to šťastný nebo nešťastný rok. Je to prostě několik dalších dní, ve kterých se bude odrážet odraz. Váš odraz. Odraz, ve kterém se ukazuje, jaký jste člověk a jací dokážete být. Lidé se mění, samozřejmě. Od Nového roku si můžete říct, že budete víc štědří, veselí nebo sebevědomí, ale tohle se prostě nedá naučit tím, že si to jeden den řeknete. Musíte si to nejdřív hlavně uvědomit a pak se to učit a budovat a budovat a budovat. Jenže někde ve vás uvnitř, vaše podstata zůstane pořád stejná. Negativisti si najdou na co nadávat, optimisti čemu se smát, hajzlové budou pokračovat v levárnách a hodní zůstanou hodnými lidmi. Jestliže umíte vydělat peníze, pak je budete umět vydělat i další rok. Pro posery bude vždycky všechno problém a pro odvážlivce nebude nic dost velká výzva.
new year, 2014, and quote image

Bude to prostě stejný rok, jako ten minulý a předminulý, stejný jako váš život a jací jste vy. A rozhodně se nestane lepším tím, že si řeknete: Tak, tenhle rok bude dobrej! Budu pomáhat lidem, a nebudu se starat o to, co si o mě ostatní myslí. Vydrží to tak 2 týdny a pak stejně sklouznete ke svému starému já. 

A proto vůbec, ale vůbec nezáleží na datumu. Nezáleží na tom, že byl Nový rok. Začít něco dělat můžete každý den. Občas ve vás ne každý bude věřit a občas to nebude vůbec nikdo. Tak neztrácejte čas přesvědčováním ostatních a HLAVNĚ! čekáním na Nový rok, ale prostě to udělejte. Udělejte to TEĎ! Na co čekat? Na to až bude víc peněz? Na to až bude čas? To jsou všechno jen výmluvy, které používáme dennodenně. Tak to pojďme trochu změnit, protože TOHLE JE ŽIVOT A NIC VÍC UŽ NEBUDE.


10 komentářů:

  1. ano ano ano!!! úžasne napísané, súhlasím so všetkým čo píšeš! človek nepotrebuje nový rok na to aby bol iný, aby robil iné veci... a presne budovať a tvoriť sám seba, makať na sebe, samo nepríde nič. Ja som si dala pár cielov o ktorých viem že ich dokážem reálne splniť. Napríklad začať šetriť, to viem že dokážem, pretože som motivovaná letnou dovolenkou :))

    OdpovědětVymazat
  2. To je hodně zajímavý článek :) Máš rozhodně pravdu v tom, že pokud chce člověk něco změnit, má to udělat hned nehledě na tom, co je zrovna za den. Taky si to myslím, jen jsem ještě získala další pohled na věc a to díky esoterice, astrologii a podobně - tady hodně záleží na tom čemu věříš, někdo energie neuznává, někdo zase neuznává Boha, někdo zase nevěří v nic a já to plně respektuju. A ono stejně ve výsledku stačí jen věřit v sama sebe a to už je potom jedno, co je zrovna za den - když věřím, že něco dokážu, tak to prostě dokážu. Ještě jednou, moc pěkný článek :)
    www.lucastirska.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Presne tak, úplne s tebou súhlasím. Mňa napríklad normálne ma až vytáčajú ľudia, keď začnú hovoriť, že od Nového roka začnú cvičiť. Ja to mám zaužívané presne ako píšeš, nie od nového roka ale začnem s niečím hocikedy.


    NINAVE

    OdpovědětVymazat
  4. Tímto článkem si to rozsekla. Skvěle napsané! A naprosto souhlasím. Když chce člověk s něčím začít, ať začne hned a neodkládá to na zítra nebo na Nový rok kvůli "hloupým" předsevzetím". O cvičení to platí dvojnásob :) Lidé se dokážou změnit, to už jsem během svého života zažila. Já si předsevzetí nedávám. Nový rok pociťuju jako další jiný den, ale mám pocit, že se mi otevírá bílá stránka v nové knížce a já jsem sama zvědavá, čím se její obsah naplní :)
    Meet My Lovely World

    OdpovědětVymazat
  5. I believe that we should not wait for Monday, the first day, the new month of the new year, or to change something, because otherwise our whole life will be held. If we want something or need something to do, we have to act now!

    xoxo, Nastya Deutsch

    NEW POST ON MY BLOG:"WE RUN THIS BEACH"
    INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  6. Skvělý článek, ale podle mě si trochu protiřečíš, když píšeš, že když si lidé řeknou, že tenhle rok bude skvělý, tak to nevyjde, ale když řeknou, že odteď to skvělý bude, tak to půjde. Aspoň já jsem to tak pochopila :D

    Ale vím, co jsi tímhle článkem chtěla říct a úplně s tebou souhlasím! :)

    http://skoricova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Začít se může dělat cokoliv - kdykoliv! :)

    OdpovědětVymazat
  8. Z toho závěru bych tedy pochopila, že 365 dní = 365 šancí :D, ale asi vím, jak jsi to myslela. Ty šance si vytváříme sami ve svém myšlení a ovlivňuje to i to, jací jsme. Bohužel s těmi předpoklady, co máme, je jen málokdo schopný pracovat a změnit je. A když je předurčeno, že nějaký rok se bude všechno bořit jako domeček z karet, tak asi nemáme moc šancí s tím něco udělat :D. Třeba minulý rok mi přišel nešťastný snad pro každého, koho znám...
    Stejně je to všechno jenom v hlavě, ta věčná nespokojenost se vším se mezi lidmi šíří závratnou rychlostí a je těžké se nenechat ovlivnit a jít si za těmi cíli.

    OdpovědětVymazat